SpyCap hjælper politiet med at opklare sager angående dieseltyveri

SpyCap hjælper politiet med at opklare sager angående dieseltyveri

Der forekommer en tendens til manglende opklaring på politianmeldelser angående dieseltyveri. Det kan være svært for politiet at identificere gerningsmændene, hvilket besværliggøre politiets arbejde. Derudover foregår tyverierne ofte om natten, hvor tyvene har mulighed for at stjæle diesel uden at blive set.

Via SpyCap er det nemmere at opklare dieseltyveriet. SpyCap alarmerer gennem SMS i det tankdækslet på dieseltanken bliver åbnet. Herefter anbefales det at kontakte politiet hurtigst muligt, så der er større mulighed for at politiet kan anholde tyvene. Det andet alternativ fra SpyCap er at alarmere gennem horn og lygter, for at skræmme tyvene væk på stedet.
SpyCap’s alarmsystem har flere gange været grund for anholdelser af dieseltyve på gerningsstedet.

Læs bl.a. hvordan SpyCap har forhindret tyvene i at stjæle 1.500 liter diesel her, eller hvordan SpyCap har anholdt to udlændige, som senere er blevet idømt to års indrejseforbud her. Flere eksempler kan findes her.
Norges politi opfordrer folk til at anmelde tyverierne, selvom tyveriet kan være svært at løse. Dette er med til at lave statistisk og dermed give overblik over problemets størrelse. En undersøgelse af Norges lastbil forbund konkluderede at halvdelen af forbundet ikke fandt det hensigtsmæssigt at anmelde dieseltyverier. Derudover opfordrer politiet folk til ikke bør begå selvtægt, men i stedet indberette tyveriet til politiet og lade dem om efterforskningen. Læs mere om Norges erfaringer med dieseltyveri her.

Tilbage til blog